Basis: Gegrilde groentespiesjes


Gegrilde groentespiesjes zijn een heerlijk en gezond bijgerecht dat je kunt maken op de barbecue of in de oven. Deze spiesjes zijn perfect als bijgerecht bij een zomerse maaltijd of als vegetarische optie voor een barbecue. Met dit basisrecept kun je eindeloos varieren met verschillende soorten groenten en marinades. In dit recept gebruiken we paprika, courgette en champignons, maar je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals ui, cherrytomaten of aubergine. Je kunt de groentespiesjes serveren met een frisse salade en wat stokbrood. Volg de onderstaande instructies om heerlijke gegrilde groentespiesjes te maken.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:10 minuten
Categorie:Bijgerecht
Herkomst:Internationaal
porties:4


Ingredienten:
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
  2. Snijd de paprika’s en courgette in stukken van ongeveer 2 cm.
  3. Rijg de stukken paprika, courgette en champignons om en om aan metalen of houten spiesjes.
  4. Meng in een kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, knoflook, zout en peper.
  5. Bestrijk de groentespiesjes met het oliemengsel.
  6. Gril de groentespiesjes ongeveer 8-10 minuten, of tot de groenten gegrild en iets zachter zijn geworden.
  7. Keer de spiesjes regelmatig tijdens het grillen.
  8. Serveer de gegrilde groentespiesjes als bijgerecht met een frisse salade en stokbrood.

Basis: Gegrilde groentespiesjes

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *