Basis: Gebakken rijst


Gebakken rijst is een klassiek gerecht dat gemakkelijk te maken is en perfect als basis dient voor vele andere gerechten. Met slechts een paar eenvoudige ingredienten kun je een heerlijk en vullend gerecht op tafel zetten. Deze gebakken rijst is veelzijdig en je kunt er naar hartenlust groenten, vlees of andere smaakmakers aan toevoegen. Het is een geweldige manier om restjes gekookte rijst op te gebruiken en er iets nieuws en smaakvols van te maken. Met dit recept kun je een heerlijke gebakken rijst maken die iedereen zal bekoren.

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:15 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Chinees
porties:4


Ingredienten:
  • 2 kopjes gekookte rijst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 1 handvol diepvrieserwten
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit de sesamolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  2. Voeg de knoflook toe en bak deze kort aan tot hij geurig is.
  3. Voeg de wortel, paprika en diepvrieserwten toe en roerbak gedurende 3-4 minuten, of tot de groenten zacht zijn.
  4. Duw de groenten naar de zijkant van de pan en giet de losgeklopte eieren in het midden. Roer voorzichtig met een spatel tot de eieren gaar zijn.
  5. Voeg de gekookte rijst toe en roer goed door de groenten en eieren.
  6. Voeg de sojasaus toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Blijf roerbakken tot alle ingrediƫnten goed gemengd en doorwarmd zijn.
  8. Garneer met fijngehakte lente-ui en serveer warm.

Basis: Gebakken rijst

Laat hieronder weten of je het lekker vondt