Basis: Gehaktballen


Gehaktballen zijn een klassiek gerecht dat iedereen kan waarderen. Of je nu een ervaren kok bent of net begint, deze basis gehaktballen zijn eenvoudig te bereiden en smaken heerlijk. Met slechts een paar ingredienten en wat geduld kun je een smakelijke maaltijd op tafel zetten. Gehaktballen kunnen ook goed worden bewaard, dus je kunt ze de volgende dag nog opwarmen. In dit recept laat ik je stap voor stap zien hoe je de perfecte gehaktballen maakt.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 1 sneetje oud witbrood
  • 3 eetlepels melk
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • Boter of olie om in te bakken


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Week het sneetje witbrood in melk tot het zacht is. Knijp het overtollige vocht eruit en verkruimel het brood.
  3. Meng in een grote kom het gehakt, ei, fijngehakte ui, fijngehakte knoflook, mosterd, Worcestershiresaus, paprikapoeder, gedroogde oregano, zout en peper.
  4. Voeg het verkruimelde brood toe aan het gehaktmengsel en kneed alles goed door elkaar.
  5. Vorm met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.
  6. Verhit wat boter of olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballen aan alle kanten goudbruin.
  7. Plaats de gebakken gehaktballen in een ovenschaal en bak ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Serveer de gehaktballen warm en geniet ervan!

Basis: Gehaktballen

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *