Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Basis: Gevulde paprika’s


Gevulde paprika’s zijn een heerlijk gerecht dat makkelijk te bereiden is. Het is een veelzijdig gerecht waar je eindeloos mee kunt variëren. In dit basisrecept laten we je zien hoe je gevulde paprika’s maakt met een vegetarische vulling van rijst, groenten en kaas. Het is een gezonde en voedzame maaltijd die geschikt is voor zowel lunch als diner. Met dit recept maak je 4 gevulde paprika’s.

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Internationaal
porties:4


Ingredienten:
  • 4 grote paprika’s
  • 100 gram rijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 100 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de bovenkant van de paprika’s eraf en verwijder de zaadlijsten.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig.
  6. Voeg de wortel en courgette toe en bak deze kort mee.
  7. Meng de gekookte rijst, groenten en geraspte kaas in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Vul de paprika’s met het rijstmengsel en zet ze in een ovenschaal.
  9. Bak de gevulde paprika’s ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Serveer de gevulde paprika’s warm en geniet ervan!

Basis: Gevulde paprika's

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *