Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Basis: Caesar salade


De Basis: Caesar salade is een klassieke en makkelijk te maken salade die altijd een succes is. Met slechts een paar ingrediënten creëer je een heerlijk gerecht dat zowel als bijgerecht of als hoofdmaaltijd geserveerd kan worden. Deze salade is perfect voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd. Het traditionele recept bestaat uit knapperige romaine sla, croutons, Parmezaanse kaas, een smaakvolle dressing en als topping gegrilde kip of ansjovis. Deze Caesar salade is een favoriet onder veel mensen vanwege de combinatie van frisheid, smaak en eenvoud. Volg dit eenvoudige recept en geniet van deze heerlijke salade!

Voorbereidingstijd:10 minuten
Kooktijd:10 minuten
Categorie:Salades
Herkomst:Internationaal
porties:2


Ingredienten:
  • 1 krop romaine sla
  • 50 gram croutons
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 kipfilets, gegrild (optioneel)
  • Voor de dressing:
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 ansjovisfilets, fijngehakt (optioneel)
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 ml olijfolie
  • zout en peper naar smaak


Stap voor stap bereiding:
  1. Was de romaine sla grondig en scheur de blaadjes in hapklare stukken.
  2. Meng in een grote kom de sla, croutons en Parmezaanse kaas.
  3. Voor de dressing, meng de knoflook, ansjovis (indien gebruikt), eidooier, mosterd en citroensap in een kom.
  4. Voeg geleidelijk de olijfolie toe terwijl je blijft kloppen om een ​​romige emulsie te creëren.
  5. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  6. Voeg indien gewenst de gegrilde kipfilets toe aan de salade.
  7. Schenk de dressing over de salade en meng goed.
  8. Serveer direct en geniet van je Basis: Caesar salade!

Basis: Caesar salade

Laat hieronder weten of je het lekker vondt