Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Basis: Lasagne


Lasagne is een klassiek Italiaans gerecht dat bestaat uit laagjes pastadeeg, vleessaus en bechamelsaus, bedekt met kaas en vervolgens gebakken in de oven. Het is een heerlijk hartig gerecht dat perfect is voor een familiediner of een speciale gelegenheid. Deze basislasagne is eenvoudig te maken en kan worden aangepast met verschillende ingrediënten naar smaak. Hier is een uitgebreid recept om je op weg te helpen met het maken van een heerlijke lasagne.

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:1 uur
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zout en peper naar smaak
  • 250 gram lasagnebladen
  • 400 gram bechamelsaus
  • 200 gram geraspte kaas (bijv. mozzarella en Parmezaanse kaas)


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  3. Bak de ui en knoflook glazig.
  4. Voeg het rundergehakt toe en bak tot het bruin en gaar is.
  5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer goed door en laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen.
  6. Vet een ovenschaal in met boter of olie.
  7. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje bechamelsaus.
  8. Leg hierop een laag lasagnebladen en bedek met een laagje vleessaus.
  9. Herhaal deze lagen totdat alle ingrediënten op zijn, eindig met een laagje bechamelsaus en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas.
  10. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
  11. Laat de lasagne even afkoelen voordat je hem serveert.

Basis: Lasagne

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *