Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese is een klassiek Italiaans gerecht dat geliefd is over de hele wereld. Het bestaat uit een smakelijke vleessaus geserveerd over spaghetti. Het is een eenvoudig recept dat niet veel ingrediƫnten vereist, maar wel wat tijd nodig heeft om de saus langzaam te laten sudderen voor optimale smaak. Hier is een uitgebreid recept voor Basis Spaghetti Bolognese om van te genieten.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:1 uur
Categorie:Hoofdgerecht
Herkomst:Italiaans
porties:4


Ingredienten:
  • 500 gram gehakt (half-om-half)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 400 gram gepelde tomaten uit blik
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 glas rode wijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • 350 gram spaghetti
  • Geraspte Parmezaanse kaas voor het serveren


Stap voor stap bereiding:
  1. Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt tot het bruin en gaar is, en roer regelmatig om te voorkomen dat het aan de pan blijft plakken.
  2. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe aan de pan met gehakt en bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de gepelde tomaten en tomatenpuree toe aan de pan en roer goed door. Voeg vervolgens de rode wijn, oregano, basilicum, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat vervolgens sudderen op laag vuur, afgedekt, gedurende 45 minuten tot 1 uur.
  4. Kook ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  5. Serveer de spaghetti op individuele borden en lepel de Bolognesesaus er overheen. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en geniet van je heerlijke zelfgemaakte Spaghetti Bolognese!

Spaghetti Bolognese

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *